12 Nisan 2014 Cumartesi

Kitap Tavsiyesi

Sizlere bugün bu güzel kitapla merhaba demek istedik. Kitap elimize bir haftadır geçti biraz okuma imkanımız oldu.Arapçadan çeviri bir kitap olduğu için dili kolay ve anlaşılır. Sanki sizinle konuşuyor ve size öğüt veriyor. Elinize aldığınızda hemen okuyabileceğiniz bir kitap. Bizim vize haftamız olduğu için bitirmeye fırsatımız olmadı. Müslüman bir insanın kitaplığında kesinlikle bulunması gerekiyor diye düşünüyoruz. 
Yazar, 
"Allah'a yemin ederim ki, senin asıl ömrün;doğduğun günden beri olan süre değil;bilakis Allah'ı tanıyıp bildiğin günden beri geçen süredir." sözüyle başlıyor kitabına. 
Ve yaptığımız ibadetlerdeki alamadığımız tadların nedenlerinden, sonuçlarından, çözümlerinden bahsediyor Her defasında tövbenin ne derece önemli olduğunu vurguluyor.
Seçtiğimiz bir bölümü sizinle paylaşmak istiyoruz.

Oysa kalp gözün kırk senedir hastadır da onu tedavi ettirmeyi düşünmezsin 
      Sahip oldukları imkan ve nimetlerden dolayı insanları kıskanıp,  onların dünyalıkları ile kendini meşgul etmen cahillik olarak sana yeter. Onlar kendilerine verilenlerle kalplerini meşgul ederken sen sana verilmeyenlerle kalbini meşgul ettiğin için onlardan daha cahilsin. 
      Gözün hastalığında tedavisi için hemen çareler aramaya başlarsın. Bunu sadece onunla dünyanın fani güzelliklerini görmekten mahrum kalmayasın diye, dünyanın zevklerinden haz almak için yaparsın.
      Oysa kalp gözün sürekli hastadır da onu tedavi ettirmeyi düşünmezsin. Düşünki koca bir ömrün baş tarafı heba olup gitti ;hiç olmazsa sonunu korumak gerekir. Bir kadının on evladından dokuzu ölse, geriye sadece bir tanesi kalsa, o kadın bütün sevgisini biricik yavrusuna adamaz mı? Sen de ömrünün çoğunu bitirdin; hiç olmazsa geriye kalan az kısmının kıymetini bil. onuda faydasız yerlerde tüketme. 


       Gördüğünüz gibi basit ve anlaşılır bir dille kalplerimize nasıl dokunuyor yazar.Umarız hoşunuza gider ve faydalı olur. Hayırlı günler diliyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder