24 Mayıs 2014 Cumartesi

Miraç Kandili ve Önemi,


ÖMER NASUHİ BİLMEN 'NİN BÜYÜK İSLAM İLMİHALİ kitabında Miraç Gecesiyle ilgili şu bilgiler verilmiştir:
      MİRAÇ MUCİZELERİ
      Peygamberliğin 13. senesinde  "Miraç" mucizesi olmuştur. 
      Peygamber Efendimiz(sallallahu aleyhi ve sellem) Hazretleri MEdine 'yi hicretinden  8 ay önce recep ayının 27. gecesiydi. Cibril-i Emin geldi ve " Burak" adında bir binit getirdi. Peygamberimizi alıp Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya götürdü. Diğer peygamberlerin ruhlarıyla görüştü. "Sidretü'l Münteha" denilen makama kadar vardı. Yüce Allah'ın bir çok tecellisine kavuştu. Miraçta Peygamberin kendisine ve ümmetine  5 vakit namaz farz kılındı. Aynı gece ve kısa bir zaman içinde evine geri getirildi. Sabahleyin bu olağanüstü olayı, insanlara haber verince müminler onu tebrik ettiler. Müşrikler ise "Böyle birşey olamaz." diyerek inkarda bulundular.
       O bilgisiz ve düşüncesiz insanlar hayvanlara taşlara ve ağaçlara tapıyorlardı. Yüce Allah'ın kudretini de bu taptıkları şeylerin kudretine ve kuvvetine benzeterek böyle üstün bir olayın meydana gelmesine imkan göremiyorlardı. Eğer bunlar bu kainatı yaratanın nasıl bir yaratıcı olduğunu biraz bilseler ve eğer o hikmet sahibi Allah'ın şu üstümüzdeki sonsuz boşlukta milyonlarca büyük küçük küreleri tutup, büyük bir hızla hareket ettirmekte olduğunu düşünselerdi böyle bir mucizeyi inkara gerek görmezlerdi. Zavallı insanlar!... Kendi yapacakları taşıtlarla füzelele Merih'lere ve Zühre'lere yükselip çıkabileceklerini düşündükleri halde Miraç olayının sadece Allah'ın kudreti ile olmasını nasıl uzak görebilirler?...
       Şüphe yok ki, Yüce Allah'ın gücü herşeye yeter.
        MİRAÇ GECESİ NAMAZI
        Recep ayının 27. gecesine rastlayan mübarek miraç gecesinde 12 rekata nafile namaz kılınması iyi görülmüştür. Her rekatında Fatiha ile başka bir süre okuyarak iki rekatta bir selam verilmeli sonra 100 defa "Sübhanallahi velhamdü lillahi ve la illahe illallahü vallahu ekber" demeli. Bundan sonra 100 defa istiğfar ederek 100 defada salat ve selam okunmalıdır.  
      Gündüzünde de oruçlu bulunulmalıdır. Bu durumla günahla ilgili olmaksızın yapılacak her duanın kabulu Allah'tan umulur. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder